copil obez

Pandemia de coronavirus a perturbat ritmul de viață al tuturor, în special al copiilor.

Un studiu recent realizat a constatat că obezitatea în rândul copiilor a crescut în pandemie. Factorii de stres au generat un răspuns natural din partea micuţilor care au găsit refugiul în mâncare

Un studiu realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite ale Americii a demonstrat că obezitatea la copii a crescut la niveluri alarmante în timpul pandemiei de coronavirus. Studiul lansat vineri pune în lumină problema obezităţii, care afectează unul din şase copii în SUA şi pune în pericol sănătatea lor pe termen lung.

Datele sugerează că virusul Sars-CoV-2 nu este la fel de periculos pentru copii precum este pentru adulţi, dar cu siguranţă pandemia le-a afectat într-un mod profund obiceiurile şi modul de a relaţiona în condiţii de stres şi izolare.

În timpul pandemiei, copiii au petrecut mai mult timp acasă, departe de şcoală şi fără activitate fizică. Pe fond nervos, unii dintre ei s-au refugiat în mâncare. Studiul a relevat faptul că înainte de pandemie media era de aproximativ 6.5 kilograme luate în greutate faţă de 12 kilograme câştigate în timpul ei.

Specialiştii recomandă o alimentaţie sănătoasă, mişcare şi schimbarea obiceiurilor nesănătoase care pot genera obezitate infantilă, scrie Mediafax.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns