Sursă foto: Profimedia Images

La o grădina zoologică din Washington șase lei şi trei tigri au fost găsiți pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 . Acum, felinele primesc tratament simptomatic, au anunţat vineri îngrijitorii din cadrul instituţiei, potrivit DPA. 

 

„Săptămâna trecută, gardienii au observat o scădere a poftei de mâncare, tuse, strănut şi letargie” la şase lei africani, un tigru de Sumatra şi doi tigri de Siberia, care au fost depistaţi cu COVID-19 în urma unor teste preliminare, a indicat grădina zoologică într-un comunicat.

 

Rezultatele testelor de confirmare sunt aşteptate în următoarele zile, a precizat instituţia.

 

La acest moment, animalele contaminate sunt tratate cu medicamente antiinflamatorii, medicamente pentru greaţă şi antibiotice pentru a preveni riscul pneumoniei, informează Agerpres.

 

Responsabilii grădinii zoologice au subliniat că publicul nu este în pericol, având în vedere distanţa considerabilă dintre habitatul felinelor şi vizitatori.

 

Niciun alt animal nu a manifestat semne de infectare, au mai adăugat reprezentanții grădinii zoologice din Washington.

 

Contaminarea animalelor survine în contextul în care mai multe grădini zoologice, printre care şi cea din capitala SUA, au anunţat la începutul acestei săptămâni lansarea unei campanii de vaccinare a speciilor predispuse la infecţia cu coronavirus din aceste centre.

 

În afara felinelor, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii au existat şi cazuri de primate infectate cu virusul SARS-CoV-2 după ce mai multe gorile de la grădina zoologică din orașul american Atlanta, care este situat în statul Georgia, au fost testate pozitiv cu COVID-19 săptămâna trecută.

 

Citește și: O gorilă infectată cu noul coronavirus s-a vindecat de COVID graţie unui tratament experimental

 

Pentru a le oferi protecţie, animalele de la grădina zoologică din Washington D.C. vor fi vaccinate în lunile care urmează cu un ser dezvoltat de firma specializată Zoetis.

 

La începutul acestui an, compania americană de medicamente Zoetis a anunţat că va furniza peste 11.000 doze de vaccin către grădini zoologice şi alte organizaţii. Grădinile zoologice nu sunt obligate să dezvăluie public dacă îşi vaccinează animalele împotriva COVID-19, însă au fost câteva care au anunţat acest lucru, între care cele din Oakland, San Diego, Denver, Detroit şi Atlanta.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns