Susţinătorii legalizării consumului de marijuana vor declanșa un referendum pentru a legaliza consumul

721

Susţinătorii legalizării consumului de marijuana din Italia au declarat că au strâns suficiente semnături pentru a declanşa un referendum privind liberalizarea consumului de canabis.

Astfel, aceștia pregătesc scena pentru un vot la nivel naţional pe această temă, la începutul anului viitor, scrie Reuters.

Propunerea de referendum urmăreşte legalizarea creşterii cannabisului pentru uz personal şi introducerea unor pedepse mai mici pentru alte infracţiuni legate de canabis, astfel încât infractorii nu vor mai risca pedepse cu închisoarea pentru vânzarea unor cantităţi mici de droguri.

Susţinătorii au adunat cele 500.000 de semnături necesare în şapte zile, mult mai repede decât de obicei datorită unei legi aprobată în iulie care permite colectarea semnăturilor online. Anterior, era permisă doar semnarea în persoană.

„Acesta este un rezultat extraordinar, dar nu este surprinzător”, a declarat comitetul de organizare a referendumului.

Semnăturile vor trebui acum verificate oficial, iar organizatorii au cerut oamenilor să-şi adauge numele înainte de termenul limită de la sfârşitul lunii septembrie, pentru a evita orice risc de respingere a referendumului.

Principalele partide politice ale Italiei din guvernul de unune naţională al lui Mario Draghi au păreri împărţite în privinţa canabisului.

Grupurile pro-marijuana au primit un impuls în 2019, când instanţa de apel de top din Italia a decis că cultivarea canabisului pentru uz personal este legală, dar verdictul nu a fost încă inclus în noua legislaţie, lăsând problema neclară, scrie Mediafax.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.