centru carantina

Rata de incidență din municipiul Sibiu a trecut duminică de 2 la mia de locuitori. De luni, în doar o săptămână, numărul cazurilor de infectare s-a dublat. Situația care evoluează negativ extrem de repede impune ca luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să se întrunească.

Rapiditatea cu care se ”împrăștie” virusul în valul patru depășește toate prognozele. În municipiul Sibiu, față de prima zi a săptămânii, numărul de cazuri active aproape că s-a dublat. Luni, 13 septembrie, în municipiu erau 197 de cazuri active, iar incidența era de 1,16. Duminică, 19 septembrie, în oraș sunt 348 de cazuri active, iar incidența este de 2,05 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore numărul cazurilor noi a bătut recordul ultimelor luni – 98.

Deși vineri, prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, declara pentru Ora de Sibiu că nu se impune necesitatea întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, incidența care a depășit în doar 2 zile pragul de 2 la mia de locuitori, îi reunește pe cei de la CJSU.

”Luni se întâlnesc cei de la Grupul de suport, al cărui coordonator este șeful DSP. Ei vin cu propuneri pe care le discutăm în CJSU. Vedem dacă se impune să luăm măsuri suplimentare, acum că CJSU poate impune câteva restricții, independent de cele de la nivel național, în funcție de zonele afectate ale județului. Aș vrea să apuc să discut măcar cu primarii municipiilor pentru a stabili aceste lucruri”, a declarat Prefectul Mircea Crețu.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns