ioan catalin otetea
FOTO: rarom.ro

Ioan Cătălin Oțetea, fostul director de la Registrul Auto Român (RAR) Sibiu, acuzat de luare de mită și alte infracțiuni de corupție, a fost trimis în judecată, fiind cercetat în încă un dosar ce are ca obiect falsul intelectual.

La finalul lunii august a acestui an, fostul director de la RAR Sibiu a fost trimis în judecată pentru fals intelectual. Anterior, Oțetea a fost cercetat și în dosarul „mită la RAR”.

Dosarul „Mită la RAR” – Acuzațiile aduse funcționarilor de la RAR Sibiu

Ioan Cătălin Oțetea, fostul director de la Registrul Auto Român (RAR) Sibiu, este acuzat de infracțiuni de corupție în dosarul „Mită la RAR” – un dosar care, de departe, seamănă cu un scenariu de film polițist. Funcționarii inculpați în cadrul dosarului deschis pentru luare de mită la RAR foloseau coduri și nume de bărbați care se schimbau periodic, astfel încât să se creeze un cerc închis în care să nu pătrundă persoane străine. Silviu, Marius sau Mihai erau nume stabilite de funcționari cu complicii lor pentru a-i încurca pe anchetatori.

CITEȘTE AICI CUM SE LUA MITA LA RAR SIBIU

Funcționarii corupți de la RAR acordau calificativul „bun tehnic” cu ocazia inspecției tehnice, în mod discreționar, vehiculelor necorespunzătoare tehnic. În acest fel, au fost puse în circulație, contra unor sume de bani, mașini periculoase pentru traficul rutier, existând astfel premisele producerii unor evenimente rutiere grave, de cele mai multe ori soldate cu victime omenești. În luna mai a anului trecut, 16 persoane, printre care și șeful Oțetea, au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție și complicitate la fapte de corupție.

Oțetea, trimis în judecată pentru fals intelectual

Pe lângă dosarul „Mită la RAR”, Ioan Cătălin Oțetea este acuzat de fals intelectual. În același dosar este cercetat și un fost inginer RAR Vâlcea, pe nume Constantin Udroiu. Mai exact, înainte să ajungă director la RAR, Ioan Cătălin Oțetea, ca administrator al unui service autorizat unde se realiza ITP-ul, a pus în circulație vehicule care nu ar fi trecut sub nicio formă de inspecția tehnică periodică. Cu ajutorul directorului, vehiculele treceau cu brio de ITP astfel că aveau liber să circule pe drumurile publice cu riscul de a fi „bombe” pe patru roți.

Dosarul în care e cercetat Oțetea a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu încă din anul 2018. La finalul lunii august, acesta a fost trimis în judecată.

otetea dosar trimitere judecata
Captura portal.just.ro

Potrivit articolului 321, aliniatul 1 din Codul penal, falsul intelectual, care face obiectul acestui dosar, se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns