VIDEO: Bărbat filmat când mănâncă semințe în autobuz Tursib și scuipă cojile pe jos

1.928

Ca în orice țară civilizată, orice om are atât drepturi, cât și obligații când beneficiază de anumite servicii. Chiar și atunci când ne referim la o simplă plimbare cu autobuzul, călătorii trebuie să prezinte un comportament adecvat. În mijloacele de transport în comun din Sibiu, de exemplu, sunt interzise și se pedepsesc cu amendă transportul animalelor și păsărilor vii, blocarea ușilor, cântatul sau vorbitul zgomotos, adresarea de injurii, fumatul și consumul de înghețată și semințe. Mulți călători se simt ca la ei acasă în autobuzele Tursib și uită de orice regulă de bun simț. S-a întâmplat și în acest weekend – nu e prima oară și, probabil, nu va fi nici ultima – când un cetățean a mâncat semințe în autobuz și a scuipat toate cojile pe jos.

Imaginea nu este nemaiîntâlnită, iar asta din cauză că, periodic, câte un cetățean uită de regulile de bun simț și mănâncă semințe în mijlocul de transport în comun, scuipând cojile pe jos. De această dată, un individ în vârstă de aproximativ 30 de ani, cu măscuța trasă sub bărbie, își savurează gustarea sub privirile călătorilor. Știe că face ceva greșit și, cu mârlănie, aruncă un zâmbet în colțul gurii, dorind să fie remarcat printr-o atitudine care nu-i face cinste.

„Imaginile au fost realizate duminică, în jurul orei 20:00. Cam așa se mănâncă semințe în bus, aruncând cojile pe jos. Pe traseul 2 la Teatru”, spune sibianul care a transmis imaginile pe adresa redacției Ora de Sibiu.

Din păcate, călătorii care nu se comportă civilizat în mijloacele de transport în comun nu pot fi sancționați contravențional în baza unor imagini. În schimb, dacă sunt prinși în fapt de echipajele de control, însoțite de agenți de la Poliția Locală, se pot alege cu amendă. „Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 300 lei fumatul, scuipatul, consumul de semințe și înghețată, precum și aruncarea de hârtii și resturi de orice fel în mijloacele de transport în comun”, potrivit reprezentanților Tursib.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Civilizatie scrie

  Atunci care este rostul camerelor de luat vederi din autobuzele Tursib? Personalul de control nu se implica nici măcar sa dea amenzi celor „de culoare” prinși fara bilet, ce sa mai vorbim de alte sancțiuni? Vor face în continuare ce vor ei și ne vor sfida în continuare… Păcat de banii dați pe autobuzele noi, sunt deja vandalizate!

 2. Claradi scrie

  Pai asa nu o să îi prindă niciodată.
  ,,În schimb, dacă sunt prinși în fapt de echipajele de control, însoțite de agenți de la Poliția Locală, se pot alege cu amendă. „Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 300 lei fumatul, scuipatul, consumul de semințe și înghețată, precum și aruncarea de hârtii și resturi de orice fel în mijloacele de transport în comun”, potrivit reprezentanților Tursib.
  Echipajele de control, sunt rare mai deloc în autobuze.
  Deci cocalarii își vad liniștiți de ale lor!

  1. Bene scrie

   Există camere de supraveghere ÎN AUTOBUZE. Se pot identifica și sancționa indivizii de genul ăsta? Că dacă aștepți să vină echipajul de control cu polițistul local… Lege de doi bani. În virtutea legii ăsteia teoretic îți poți face și nevoile in autobuz ca daca nu te prind în flagrant ai scapat.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.