Ședință specială la Prefectura Sibiu – Masca devine obligatorie în zona școlilor

994

Noi măsuri restrictive suplimentare se impun pe raza județului Sibiu din cauza ratei incidenței cumulate care este în continuă creștere. Marți a avut loc o ședință specială la Prefectură pentru a decide ce restricții se impun.

„Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată astăzi 21 septembrie 2021 a avut pe ordinea de zi aprobarea unor măsuri suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Incidența crește în Sibiu – Situația pe localități 

În urma ședinței, s-au aprobat punerea în aplicare a următoarelor măsuri suplimentare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu:

  • Pe o rază de 50 de metri, în preajma unităţilor de învăţământ, este obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru cei care staţionează sau se află în tranzit.
  • Conducerea unităţilor de învăţământ va desemna persoane responsabile să gestioneze accesul şi fluxul elevilor, după un program bine stabilit, astfel încât să nu se producă aglomerare în faţa unităţii de învăţământ, inclusiv prin utilizarea curţii interioare a unităţii.
  • Toate unităţile administrativ-teritoriale vor informa Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, privind orice activitate desfăşurată care presupune aglomerări de persoane, pentru a primi avizul epidemiologic în sensul sprijinirii acestor manifestări.
  • Reprezentanţii desemnaţi din fiecare unitatea de învăţământ, pentru comunicarea privitor la gestionarea în unitate a măsurilor antiepidemice, vor ţine permanent legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătatea Publică a judeţului Sibiu privitor la asigurarea materialelor de protecţie şi la evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul unităţii.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 22 septembrie 2021. Textul integral al Hotărârii nr. 61 poate fi descărcat de pe pagina de internet a Instituției Prefectului Județul Sibiu la adresa: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.