image 2020 08 27 24254492 41 sectie mari arsi spitalul bagdasar
www.hotnews.ro

În spitalele din țară mai sunt libere doar 16 paturi de terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19, dintre care șase sunt în Capitală. dintre acestea, la Sibiu mai este unul singur.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există, marți, 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Un număr de 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienților cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie..

În București sunt avizate de DSP un număr de 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Astfel, la nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere.

În prezent se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În spitalele din țată mai este câte un loc la ATI COVID la Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara și Sibiu, două paturi libere la Brașov și trei la Constanța.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns