Legislație modificată – Fondul de Garantare poate plăti imediat daunele păgubiților City Insurance

385

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care se modifică legea Fondului de Garantare a Asiguraţilor, astfel încât păgubiții „să nu sufere de pe urma acestui faliment”.

„Am adoptat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii în ceea ce priveşte Fondul de Garantare a Asiguraţilor, ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm prin acest lucru că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Șeful Guvernului a precizat că tot în şedinţa de Guvern a cerut mai multe anchete pentru a afla cum a ajuns City Insurance în pragul falimentului, pentru că „această companie a fost auditată atâţia ani de zile”.

„Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuşi o companie care avea o cotă importantă de piaţă”, a precizat Cîțu.

Premierul a adăugat că vrea să afle și ce au făcut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), dar și ANAF.

„Aş vrea să ne uităm în urmă, să vedem ce a făcut reglementatorul, ASF, în ultimii ani de zile şi aş vrea să văd aceste rapoarte – şi ar fi bine ca ASF să le prezinte public – pentru ultimii ani de zile.

Aş vrea – şi am discutat cu domnul ministru al Finanţelor – să vedem şi ANAF ce controale a avut în ultimii ani şi ce rezultate. Deci toate acestea le-am cerut astăzi în şedinţa de Guvern şi vom vedea, vom avea informaţiile în perioada următoare”, a mai adăugat Florin Cîţu.

Pe 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, scrie Digi24.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.