VIDEO A nins în Munţii Făgăraş – Pe Transfăgărăşan zăpada are 10 centimetri

571

A nins în noaptea de miercuri spre joi în zona de munte. În Munții Făgăraș, la Cota 2.000, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri, iar pe Transfăgărășan drumarii au intervenit cu material antiderapant.

Potrivit salvamontiștilor din Argeș, a nins în noaptea de miercuri spre joi în Munții Făgăraș la altitudini de peste 1.500 de metri. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10 centimetri.

Joi dimineața se înregistrau -4 grade Cesius, iar vântul sufla cu putere, cu circa 60 de km/h. Vizibilitatea în zonă era redusă sub 50 de metri.

Pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil.

„Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel. În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade. Stratul de zăpadă atinge pe alocuri și 10 cm. Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă.”, a transmis DRDP Braşov.

Salvamontiștii nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.