VIDEO FOTO – Lucrările din Ștrand, motiv de nemulțumire pentru locatarii – „Execuție greoaie și copaci tăiați”

1.693

În primăvara anului 2020, Primăria Sibiu semna contactul pentru lucrările de modernizare a străzilor din zona de blocuri din cartierul Ștrand, delimitată de străzile Vasile Cârlova, Maramureșului, Profesor Aurel Popa, Ion Albabei, Dimitrie Cantemir, Cristianului, Vrancei și Ștrandului. În prezent, mai au loc lucrări de modernizare pe câteva străzi din cartier, însă locatarii nu sunt foarte mulțumiți de felul în care s-au executat până acum. 

Principalele nemulțumiri: Execuție greoaie și copaci tăiați

În luna august a acestui an, municipalitatea anunța că lucrările „au avansat în ritm bun”, iar gradul de execuție a depășit 60%. Sibienii care locuiesc în această zonă nu sunt de aceeași părere ci, din contră, sunt nemulțumiți de felul în care s-au executat lucrările. După părerea acestora, s-a lucrat cu încetinitorul.

„Cam încet au mers, s-au apucat cam de mult. Îmi pare rău că multe spații verzi le-au desființat de lângă blocuri. Au o prietenă care stă pe Maramureșului, acolo doi ani i-au ținut cu săpături”, spune o sibiancă. Lucrari Cartier Strand 2 Lucrari Cartier Strand 1

Sibienii și-au spus nemulțumirile de-a lungul acestui an. Au fost deranjați de praf, de noroi, de faptul că s-au tăiat mulți arbori și, mai cu seama, de modalitatea în care s-a intervenit în teren. Principala nemulțumire a majorității este aceea că s-a lucrat prost și că ritmul execuției a fost unul extrem de greoi.

„Nu sunt mulțumit de absolut nicio lucrare care se execută în Sibiu pentru că durează foarte mult. Au început lucrările anul trecut, în an electoral, și timpul de execuție este cel care este. Despre lucrările finalizate, o părere foarte proastă, iar aici ne referim la calitatea lucrării. Uitați-vă un pic la covorul asfaltic, de exemplu gurile de canal. Ați întâlnit în oraș o gură de canal dreaptă, la nivel? Nu! Este o întrebare pentru cei care execută genul acesta de lucrări. Nu știu să le execute, să le aducă la același nivel?”, spune un sibian. Lucrari Cartier Strand 8

În prezent, se execută lucrări de modernizare pe strada Bihorului, care este închisă traficului. De asemenea, lucrări au loc și pe strada Olteniei la intersecția cu strada Doljului.

Pe stăzile Sălajului, Gorjului și Doljului, Comisia de Circulație a aprobat închiderea circulației până la jumătatea lunii decembrie 2021. Accesul auto pe acestea va fi interzis în perioada menționată însă, în funcție de evoluția șantierului, acolo unde este posibil, se va permite accesul auto riveranilor. Lucrari Cartier Strand 7

Lucrari Cartier Strand 2

Lucrări finalizate… Dar ce a rămas în urmă?

Lucrările au fost finalizate pe 8 străzi: strada Prof. Aurel Popa, strada Ion Albabei, strada Prof. Ioan Moga, strada Prof. Aurel Decei, strada Bârsei, strada Ștrandului (tronson Vrancei – Gorjului), strada Gorjului (tronson Maramureșului – Bihorului) și strada Hațegului (parțial, așa cum Primăria a anunțat în luna august). Cu toate acestea, sibienii nu sunt satisfăcuți și spun că șoferii care ajung aici își pun mâinile în cap din cauza canalelor care nu sunt la nivel cu asfaltul.

Mai mult, deși lucrările sunt gata, în unele zone acestea par a fi făcute pe repede înainte. Pe strada Hațegului, a fost terminat carosabilul, s-a asfaltat și trotuarul, însă un colț a scăpat, probabil, neobservat, din cauza unei mașini parcate. masina strand asfalt

La intersecția dintre strada Ștrandului cu strada Hațegului, pe care Primăria Sibiu a inclus-o, în luna august, într-un comunicat de presă, la categoria „finalizate (parțial)”, cablurile de curent stau să cadă de pe stâlpi, în condițiile în care constructorul are obligația contractuală de a amenaja rețeaua subterană pentru coborârea cablurilor de telecomunicații. În același cartier, pe parcursul lucrărilor, s-a luat decizia de a tăia copacii din zona blocurilor. În locul lor au crescut acum buruieni, locatarii acuzând că spațiile verzi au fost distruse. Lucrari Cartier Strand 4

Municipalitatea a dat asigurări că spațiile verzi din zonele finalizate vor fi amenajate în această toamnă, în perioada de repaus vegetativ, când din punct de vedere tehnic este permisă plantarea. „Conform contractului, constructorul va asigura însămânțarea cu iarbă, iar Serviciul Parcuri și Zone Verzi pregătește sute de arbori și arbuști, pentru a reface zonele verzi, pe măsură ce se încheie lucrările”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

Conform contractului, toate lucrările în întreaga zonă de blocuri din Ștrand trebuie finalizate până la finalul verii anului 2022. Contractul a fost semnat cu asocierea SC Terra Building SRL & SC Total NSA AG Construct.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Octavian scrie

  Dacă se face,atunci să se facă bine și mai util ,plăcut și folositor față de cum era înainte nu doar de dragul de a fi făcut.Lucrări de foarte proastă calitate drumuri asfaltate cu denivelări, urcușuri și coborâșuri iar instalațiile la iluminatul public neterminate stîlpii vechi stau tot acolo iar cei noi de pe alei mișcă sunt strâmbi nefixați în beton etc.etc.lucrări de mântuială după o perioadă destul de lungă de lucrări. Parcări,treceri de pietoni nemarcate,piste de biciclete care se termină brusc fără finalitate și pe care nu circulă bicicliști și dacă doriți vă mai dau multe exemple și vă invit la o vizionare a lucrărilor pe tot traseul în special pe Str.Ștrandului care se zice că este finalizată!!!!
  N am cum să fiu de acord cu asemenea lucrări ,la fel și mulți vecini din zonă…..Rușine

 2. Leo scrie

  Oare cînd se vor deplasa autoritățile abilitate pe străzile din ștrand 2 respectiv MOGA ALBABEI ETC ,Pentru a se monta indicatoare rutiere ? Este nevoie pe unele străzi chiar de montarea acelor benzi denivelări ptr reducerea vitezei mai raliuri în toată regula.

 3. Teo scrie

  Locuitorii acelui cartier sa nu mai fie atat de sensibili,astfel de investitii presupun si un disconfort temporar pentru cei din zona.Asa sunt unii cetateni,daca se face de ce se face ca ne deranjeaza ,atunci e mai bine sa nu se faca nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.