sibiu piata mare carantina izolare foto de sus

Sibiul se află la un pas de restricții, iar asta fiindcă rata incidenței cumulate aproape că a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Odată ce acest prag va fi depășit, se vor impune noi măsuri pentru sibieni.

Aproape 500 de cazuri active de coronavirus erau joi în municipiul Sibiu, iar rata incidenței cumulate era 2,84/1.000 locuitori. Date fiind creșterile din ultimele zile, este foarte probabil ca, în curând, să se introducă noi restricții, atunci când incidența va trece de trei. În acest caz, iată câteva dintre măsurile ce se vor aplica odată cu introducerea certificatului verde:

Noi măsuri la competițiile sportive

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Mai puțini oameni în sălile de cinema și de spectacole

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până̆ la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Concerte și festivaluri cu o mie de oameni

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri cu număr limitat

Evenimentele private, cum sunt nunțile și botezurile, se vor organiza cu un număr limitat de persoane. Astfel, se permite organizarea acestora cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Restaurante și cafenele. Cei care mănâncă la mall prezintă certificatul verde

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00.

În ceea ce privește restaurantele din mall-uri, zonele de servire vor fi delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar în baza certificatului verde (vaccinare, testare sau vindecarea de covid).

Barurile și cluburile rămân deschise doar pentru vaccinați

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sălile de jocuri de noroc rămân și ele deschise la o capacitate de 50% și vor putea primi clienți în baza certificatului verde. Toate măsurile din hotărâre pot fi consultate AICI. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns