autostrada sibiu boita

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat joi imagini noi de pe șantierul lotului 1 Sibiu – Boița al celui mai importat proiect rutier al României. Lucrările pe această secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești sunt realizate în proporție de peste 48%, potrivit celei mai recente raportări.

„Raport de progres al proiectuluiAutostrada A1 Sibiu-Pitești lot 1 Sibiu Boița. Se continuă lucrările de cofrare, armare și turnare betoane pe cofrajele tip eșafodaj atât spre Boița cât și spre Sibiu”, spun reprezentanții CNAIR în postarea de joi.

Stadiul lucrărilor pe acest lot a ajuns la 48,20%, conform celei mai recente raportări către CNAIR.

Asociația Pro Infrastructură a prezentat în iunie imagini cu viaductul de la km 12 (Tălmaciu), un pod în consolă. Tot atunci, reprezentanții API estimau că acest viaduct ar putea fi deschis pe un singur fir în toamna anului 2022, împreună cu restul celor 13 km ai tronsonului, astfel încât șoferii să scape de coșmarul tranzitării zonei Tălmaciu-Veștem.

Lucrările de construcție pe lotul 1 Sibiu – Boița au fost demarate oficial în primăvara anului 2020, după ce a fost emis ordinul de începere pe 30 martie.

Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și compania Porr Construct SRL.

Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

[fvplayer id=”187″]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns