O treime din fondul PNRR va merge către transporturi

354

Florin Cîțu, premierul României, a declarat că o treime din alocările prin PNRR vor merge pentru transporturi.

Premierul a spus luni că sunt vizate reforma educaţiei, a pensiilor, cea fiscală şi că în total 64 de reforme vor fi aplicate, „de care vor beneficia românii şi care vor creşte încrederea în sectorul public”.

Şeful Executivului a spus că reformele merg mână în mână cu investiţiile şi a precizat că vor beneficia de alocări 107 investiţii dint oate domeniile.

„O treime din alocări merge spre transporturi, cea mai mare alocare aprobată de comisie pentru acest domeniu, iar acest lucru va face diferenţa pentru România”, a spus Florin Cîţu.

Conform acestuia, 3,1 miliarde vor fi alocate pentru autostazi, A7, A8, A1 şi A3, 3,9 miliarde pentru căi ferate şi trenuri, 1,2 miliarde pentru mobilitate urbană, iar 600 de milioane de euro pentru investiţii la metrou în Bucueşti şi Cluj.

„Trebuie să fim foarte atenţi la partea de implementare. Toţi cei responsabili să îşi facă treaba pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă. Un lucru pe care îl pot garanta este că Guvernul României va implementa toate reformele asumate, va atinge toate ţintele propuse şi îşi va îndeplini toate sarcinile, astfel încât România să atragă toţi banii puşi la dispoziţie prin PNRR. Pentru că altă cale nu există, nu mai putem sta pe loc când întreaga lume se dezvoltă. Prin urmare, până în 2026, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standarde pentru traiul zilnic, iar economia va fi aproape de media europeană”, a mai spus premierul, scrie Mediafax.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.