Vaccin cu plasture 3D în loc de seringă

3.396

Oamenii de știință ai Universităților Stanford și Carolina din Statele Unite au făcut o descoperire uluitoarea – Aceștia au creat un plasture, care, aplicat pe piele, va elibera vaccinul fără să fie dureros.

Ștefan Dascălu este cercetător român la Oxford. El îți explică cum se face imprimarea. „În loc ca vaccinul să fie administrat intramuscular, el se administrează subcutanat. Practic se specifică materialul respectiv și structura materialului și aparatul realizează structura tridimensională a obiectului în sine. În cazul acesta, acele microace destinate pentru vaccinare.”

FOX17 News spune într-un material că „este un mic plasture flexibil la fel de mic ca vârful degetului. Un bandaj de înaltă tehnologie care nu este conceput pentru a opri sângerarea, este un mod de a lupta împotriva coronavirusului.”

Louis D. Falo, profesor universitar din SUA spune că plasturele „este format din sute de microace care au dimensiunea unui fir de păr uman. Noi folosim această nouă tehnologie în încercarea de a transmite vaccinul în interiorul organismului uman, cât mai repede posibil.”

Este o revoluție medicinală, spune Ștefan Dascălu. Asta, pentru că răspunsul imun rezultat din acest plasture este de 50 ori mai mare decât la cel clasic. Însă, până la administrarea unui astfel de vaccin, va mai trebui să așteptăm câțiva ani.

„Această locație predispune organismul nostru la un răspuns imunitar mult mai bun. Pentru că în zona aceea, imediat după substraturile pielii, avem celule imunitare care pot răspunde mult mai bine dacă noi reușim să ne folosim de aceste celule pentru a declanșa un răspuns imunitar mult mai bun atunci cu siguranță există și posibilitatea ca vaccinurile să fie mult mai eficiente”, transmite telefonic pentru Aleph News, Ștefan Dascălu, relatează Aleph News.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.