Bunătăţi din Şeica Mică la degustare în Muzeul în Aer Liber

918

În cadrul programului anual Comunități în Muzeul ASTRA, instituţoia readuce în atenția publicului, în acest sfârșit de săptămână, aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunității din Șeica Mică.

Asta va fi posibil printr-o serie de demonstrații gastronomice puse în scenă chiar de gospodari și gospodine din această comună sibiană. Ele vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie,  la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Atelierele de gastronomie tradițională vor aduce în prim plan practici culinare arhaice, realități etnografice și istorice despre hrana din Zona Târnavelor și vor ilustra prin intermediul resurselor de hrană și instrumentarului tradițional, modalități tezaurizate de pregătire a mâncărurilor, de prelucrare și păstrare a alimentelor, în circuitul gospodăriilor țărănești. Ele vor oferi, în același timp, exemple de bună practică utilizabile de către public, în perspectiva însușirii modalităților ecologice de gătire’’  a declarat Lucian Robu, directorul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Bucătăresele din Șeica Mică vor prepara mâncăruri tradiționale din zonă, cum sunt ciorba de varză cu carne de oaie Lușcoș și Lichiu cu prune. Servirea va începe cu ora 12 până la epuizarea porțiilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.