Tribunalul Sibiu a aprobat cererea de insolvență a FC Hermannstadt – Datorii de cinci milioane euro

1.133

Este oficial, începând de joi. Tribunalul Sibiu a admis, pe 30 septembrie 2021, cererea AFC Hermannstadt de deschidere a procedurii de insolvență. La data solicitării intării în insolvență, AFC Hermannstadt avea datorii de circa 5 milioane de euro.

Cererea a fost aprobată ”în temeiul art. 71 alin.1 teza întâi raportat la art. 66 din Legea nr. 85/2014 (NCI) privind procedurile de prevenirea insolvenței și de insolvență”.

Maniu Marcu, administrator judiciar la AFC Hermannstadt
În urma acestei decizii, a fost desemnat un administrator judiciar provizoriu ”la cererea creditorilor SC Nord Construct SRL, Astera Com SRL și Natur Store SRL pe practicianul în insolvenţă IDEAL INSOLV SPRL prin ec. Marcu Maniu”, se mai arată în soluția pronunțată de Tribunalul Sibiu, anunță liga2.ro.
Cele trei firme mai-sus amintite – controlate de președintele, respectiv vicepreședintele Consiliului Director al AFC Hermannstadt, Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, depuseseră, la scurt timp după ce AFC Hermannstadt a înregistrat la Tribunalul Sibiu dosarul nr. 2326/85/2021 cereri de intrare în insolvență a clubului pe motiv că ar avea datorii către ele, fiecare având de recuperat sume mai mari de 50.000 de lei.

Decizia de intrare în insolvență poate fi atacată în 7 zile
Totodată, Tribunalul Sibiu a respins ca ”inadmisibilă cererea de intervenţie formulată de numiţii: Raica Dan, Wilhem Albert, Tekeser Hans Martin, Muller Peter Thomas şi Ghete Petru Gabriel”. Acestora le-a fost respinsă cererea de intervenție prin care s-am opus deschiderea procedurii insolvenței asociației, putând face apel în termen de 7 zile, la Tribunalul Sibiu.
Cu alte cuvinte, în viitoarea ședință, fixată pentru 12 ianuarie 2022 – dacă cei cinci nu vor face apel, iar decizia va rămâne cea stabilită joi, AFC Hermannstadt va putea începe crearea planului de reorganizare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.