Două avioane SMURD, cu locuri de ATI, vor fi achiziționate cu fonduri europene

511

Două avioane SMURD vor fi achiziționate cu fonduri europene în urma aprobării de sâmbătă de către Guvern.  Avioanele vor fi pentru transport medicalizat și vor avea locuri de ATI.

 

Avioanele au capacitatea de 2 sau 3 pacienţi fiecare. Achiziţia se va face din fonduri europene nerambursabile. „Astăzi a fost emisă încă o hotărâre de Guvern de importanţă majoră – pentru sistemul de urgenţă – a aviza investiţia care depăşeşte 40 de milioane de lei (…) pentru achiziţionarea a două avioane de transport medicalizat care vor funcţiona în cadrul Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, respectiv SMURD-ului”, a declarat, sâmbătă, după şedinţa de Guvern, Raed Arafat.

 

El a explicat că licitaţia este deja în curs de finalizare, fiind vorba despre două avioane mediu curier, fiecare cu capacitatea de 2-3 pacienţi (doi de Terapie Intensivă, posibilitate de transfer cu ECMO, cu incubator) şi cu rază mare de acţiune.

 

Arafat a adăugat că speră ca semnarea contractului să aibă loc în cursul acestei luni. Avioanele le vor înlocui pe cele vechi, primite prin donaţie, care vor trece ca rezervă. Achiziţia celor două avioane se face din fonduri europene nerambursabile prin programul POIM.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.