Sursă foto: www.g4media.ro

O explozie devastatoare a avut loc duminică chiar la intrarea unei moschei din Kabul,capitala Afganistanului, relatează AFP. Se 

 

Explozia din capitala afgană a ucis „mai mulți civili”, a declarat un oficial taliban de rang înalt. Aceasta a lovit în apropierea intrării în moscheea Eid Gah din Kabul, potrivit purtătorului de cuvânt Zabihullah Mujahid.

 

Potrivit unor jurnalişti ai AFP şi unor martori citaţi de Reuters, explozia a avut loc  la trei zile după atentatul sinucigaş de pe aeroportul din capitala Afganistanului, unde statele occidentale îşi încheie operaţiunile de evacuare.

 

Explozia a fost provocată de un tir de rachetă care, „conform primelor informaţii, a lovit o casă”, potrivit unui oficial al fostului guvern răsturnat în urmă cu două săptămâni de talibani.

 

După atacul de joi, revendicat de gruparea Statul Islamic din provincia Khorosan (ISIS-K), preşedintele american Joe Biden, care a prevăzut retragerea trupelor SUA până la 31 august, a atras atenţia că un nou atac iminent este „extrem de probabil”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns