carantină de weekend la sibiu - nevaccinații ies din casă doar cu declarații

Rata de infectare în municipiul Sibiu a trecut duminică de șase cazuri la mia de locuitori, iar luni a fost 6,84/1.000 locuitori. Autoritățile locale s-au întrunit luni seară pentru a decide ce restricții intră în vigoare în următoarele două săptămâni în orașul de pe Cibin. Se vor aplica măsuri mai dure, iar persoanele nevaccinate sunt vizate. Astfel, se va introduce carantina de weekend, iar sibienii vor ieși din case doar dacă au un motiv bine întemeiat pe care îl vor menționa în declarațiile pe propria răspundere.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL – LISTA RESTRICȚIILOR CARE INTRĂ ÎN VIGOARE DE MARȚI LA SIBIU

Pentru unităţile administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 6 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori sunt puse în aplicare următoarele măsuri din H.G. 932/2021, cumodificările şi completările ulterioare:

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00- 5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-22,00.

DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE ADEVERINȚĂ DE LA ANGAJATOR

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (6.1.) lit. a. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art. 1 alin. (6.1.) lit.b. şi d. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de pe site-ul Prefecturii Sibiu, la secțiunea Situații de Urgență.

Ultima oră

Comentariul meu