drona

Autoritățile din India folosesc drone  pentru livrarea de vaccinuri împotriva COVID-19.
Câteva doze de ser anti-Covid au fost transportate cu ajutorul unei drone în statul Manipur din nord-estul Indiei, a declarat ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya.

Dozele de vaccin au fost livrate de drona fabricată în India la o distanţă aeriană de 15 kilometri într-un interval de aproximativ 15 minute. Distanţa rutieră dintre cele două zone este de peste 26 de kilometri, scrie agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că această practică va fi desfăşurată în mod regulat în viitor, adăugând că India are o mare diversitate geografică, iar dronele pot fi utilizate pentru a livra oriunde bunuri esenţiale.

”Putem folosi drone la furnizarea de medicamente salvatoare importante (şi) la colectarea probelor de sânge. Această tehnologie poate fi utilizată şi în situaţii critice. Această tehnologie s-ar putea dovedi revoluţionară în contextul provocărilor asociate furnizării îngrijirii medicale, în special a consumabilelor sanitare din zonele dificile”, a precizat oficialul, scrie Digi24.

Comentariul meu

Lasă un răspuns