bataie mall 2 selimbar

Un scandal imens a avut loc, la începutul lunii septembrie, în parcarea unui centru comercial din județul Sibiu. Pe atunci, zeci de persoane de etnie romă s-au luat la bătaie în miezul zilei. Și-au dat în cap, s-au lovit cu pumnii și picioarele, au folosit o serie de obiecte contondente, iar în urma altercației mai multe persoane, printre care un copil, au fost rănite. După scandal, mai multe persoane au ajuns la audieri, iar șase dintre ele au fost arestate preventiv. Recent, magistrații au decis ca acestea să mai stea încă 30 de zile în spatele gratiilor.

Cele două clanuri din Blăjel și Brateiu s-au luat la bătaie la începutul lunii trecute în parcarea Shopping City Șelimbăr. Și-au spus vorbe amare, s-au înjurat și, cel mai grav, s-au lovit cu bâte și cuțite, din cauza lor un copil fiind rănit grav. Minorul în vârstă de 12 ani a fost înjunghiat și, din cauza că starea lui a fost foarte gravă, șase dintre cei implicați au ajuns în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor.

CITEȘTE ȘI: Copilul de 12 ani înjunghiat în răfuiala de la mall, operat de urgență – A avut o lamă de cuțit în torace

Astfel, luna trecută, aceștia au ajuns în spatele gratiilor. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au propus prelungirea măsurii. Toate cererile de contestație ale inculpaților au fost respinse.

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. În temeiul art. 234 Cpp, art. 236 alin. 1 şi alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 1, alin. 3 Cpp şi art. 223 alin. 2 Cpp dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 08.10.2021, până la data de 06.11.2021, inclusiv, a fiecăruia dintre inculpații: 1. S.V., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu; 2. G.I., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu; 3. G.N.G., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu; 4. S.D., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu; 5. C.D., în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu; 6. C.V., în prezent aflată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu; În temeiul art. 242 alin. 2 Cpp, respinge cererile tuturor inculpaților de revocare sau înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai ușoară”, se arată în soluția pe scurt publicată pe site-ul portalului instanțelor de judecată.

Toți cei șase inculpați rămân astfel până în 6 noiembrie în Arestul IPJ Sibiu.

VEZI AICI IMAGINI DE LA ÎNCĂIERAREA ROMILOR

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns