Sorin Cimpeanu

Elevii care vor să se reîntoarcă la școală în a opta zi, după ce au trecut la învăţământul în mediul online, din cauza situațiilor epidemiologice din clasă, vor fi testați gratuit.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, miercuri, că a semnat completarea ordinului comun dintre ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, prin care s-a eliminat o eroare comisă de un funcţionar.

„Avem 3 situaţii posibile. Dacă există cabinete medicale şcolare elevii se vor putea testa, există obligaţia testării elevilor care solicită acest lucru în cabinetele medicale şcolare în scopul revenirii la şcoală cu prezenţă fizică începând cu ziua a opta. Acolo unde nu există cabinete medicale şcolare, se va solicita DSP, iar DSP va organiza echipe mobile de testare pentru a testa elevii care solicită acest lucru în vederea revenirii la şcoală începând cu ziua a opta. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta şi ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni la şcoală începând cu ziua a opta”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că în acest moment sunt acoperite toate situaţiile în privinţa testării elevilor.

El a mai spus că „este regretabil” că printr-o adresă semnată de un funcţionar al Ministerului Sănătăţii s-au adus completări unui ordin comun de ministru, ceea ce este ilegal.

„S-a înlăturat acest neajuns, s-a rectificat, iar astăzi (miercuri – n.r.) se va publica în MO completarea la ordinul comun de ministru prin care am clarificat integral acest lucru”, a mai spus Cîmpeanu, scrie Mediafax.

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns