Poliția intensifică controalele – Amenzi de 6.500 de lei pentru sibienii care nu au stat în carantină

815

Zeci de amenzi au aplicat polițiștii sibieni în cursul zilei de marți. Cele mai aspre sancțiuni au fost date persoanelor cere nu au respectat măsura carantinei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au continuat acțiunile informativ-preventive, în contextul modificărilor legislative privitoare la măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în scopul informării și verificării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la respectarea noilor modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

„În cursul zilei anterioare, 60 de polițiști sibieni au fost angrenați în aceste acțiuni, fiind verificate 670 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 175 de mijloace de transport, din care 7 mijloace de transport în comun”, informează reprezentanții IPJ Sibiu.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei. Patru dintre sancțiuni, în valoare de 6.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind carantina. Au fost depistate în afara locuinței trei persoane din orașul Copșa Mică și o persoană din municipiul Mediaș. De asemenea, au fost aplicate 8 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, precum și cu hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.