Focarul de COVID de la Centrul de Plasament Gulliver – „Sunt unsprezece copii bolnavi, toți cu forme ușoare”

433

Mai mulți copii și tineri, beneficiari ai Centrul de Plasament „Gulliver” din municipiul Sibiu, au COVID-19. Direcția de Sănătate Publică (DSP) are focarul sub monitorizare încă de la finalul lunii septembrie, când au apărut primele cazuri. Din fericire, toți cei infectați sunt în stare bună și nu au dezvoltat o formă gravă a bolii.

Focarul de la Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu a fost identificat în data de 30 septembrie. Situația s-a înrăutățit în doar câteva zile, dat fiind faptul că, inițial, patru copii au fost depistați pozitiv. În prezent, în centru sunt 12 cazuri de infectare cu Covid, dintre care 11 în rândul beneficiarilor.

Directorul centrului de plasament spune că toți copiii bolnavi sunt bine, formele dezvoltate fiind ușoare. Aceștia au fost separați de restul beneficiarilor sănătoși pentru a evita răspândirea virusului.

„Noi aveam pregătit un modul conceput pentru izolarea copiilor în astfel de cazuri. Toți copiii bolnavi se află acum acolo, sunt toți în cadrul centrului. Din fericire, se simt bine, li se administrează tratamentul prescris de medic. Cu toții au forme ușoare. În cazul unora dintre ei nu a fost nevoie să meargă la Boli Infecțioase, fiind consultați de medicul de familie. Nu au fost cazuri problematice, deci nu a fost vorba despre internare în spital”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, directorul Centrului de Plasament „Gulliver” Sibiu.

În prezent, unsprezece copii și tineri, cu vârste cuprinse între 8 și 21 de ani, au coronavirus. În cursul zilei de miercuri, ceilalți 35 de beneficiari ai centrului au fost testați. Nu au mai fost cazuri pozitive și niciunul nu are simptome.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.