rapunzel

O femeie de 35 de ani din Rusia este noua Rapunzel. Are părul lung, asemănător cu cel al prințeselor din povești. Pletele ei măsoară în lungime aproximativ 130 de centimetri. Fata spune că petrece 16 ore pe săptămână pentru a-l îngriji.

rapunzel2

Alena Mazanik, o rusoaică în vârstă de 35 de ani din Leninsk-Kuznetsky, se mândreşte cu părul ei lung, care o înconjoară ca o mantie. Aceasta povesteşte că şi-a dorit mult să semene cu prinţesa Rapunzel, un persoanj din basme, aşa că din 2011 a început să îşi îngrijească pletele cu mult mai multă rigurozitate. În 3-4 zile pe săptămână, are un ritual de îngrijire pe care îl urmează cu sfinţenie, cu toate că acest lucru îi răpeşte ore întregi. “Îmi iubesc părul, este atât de pufos şi mătăsos. Vara, îl port despletit şi ador senzaţia pletelor care se revarsă peste umeri, braţe şi coapse”, spune Alana. “Îmi place să îl pieptăn şi să îl cuprind în palme”.

rapunzel1

Femeia admite, însă, că nu e uşor să-şi menţină podoaba capilară în stare perfectă, relatează Daily Mail. Deseori, insectele se încurcă în părul său, iar pe stradă se mai întâmplă ca şuviţele să i se încâlcească printre crengi. Se mai şi aşază pe el, din greşeală, iar dacă se grăbeşte prin casă riscă să rămână agăţată în clanţe sau piese de mobilier.

Rusoaica postează pe reţelele de socializare numeroase fotografii în care cei peste două milioane de urmăritori îi pot admira părul. Dar nu toţi au cuvinte frumoase la adresa ei. Cu toate că în unele comentarii pletele sale sunt asemănate cu o “coadă de cal”, Alena Mazanik nu se lasă afectată de ura din mediul online. “În fiecare zi, pe Instagram şi TikTok, îmi scriu omani din toate colţurile lumii care îmi fac multe complimente. Femeile îmi spun că sunt o sursă de inspiraţie pentru ele, iar bărbaţii mă imploră să nu mă tund niciodată”. Gurilor rele, Alana le răspunde că părul oricui este frumos, indiferent dacă e drept, ondulat sau creţ, scurt sau lung, bogat sau mai rar. “Nu poţi judeca un om după cum arată. Fiecare dintre noi este frumos în felul lui şi are dreptul să aleagă cum să îşi poarte părul”, scrie observatornews.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu