Încurajarea inițiativelor locale verzi în județul Sibiu – Eveniment online în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor

395

Ca membră a Comitetului European al Regiunilor, președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean participă în perioada 11-14 octombrie 2021 la Săptămâna Europeană a Regiunilor, având posibilitatea de a propune evenimente colaterale în cadrul acestui forum de amploare la nivel european, dedicat politicilor de coeziune. Aflată la a 19-a ediție, Săptămâna Regiunilor se derulează anul acesta sub motto-ul Împreună pentru recuperare.

Evenimentul inclus de Consiliul Județean Sibiu în agenda Săptămânii Europene a Regiunilor pe data de 12 octombrie 2021 se intitulează Încurajarea inițiativelor locale verzi într-un mediu în continuă schimbare și răspunde la întrebarea Cum contribuim la nivel local în direcția tranziției spre un mediu mai sănătos.

Evenimentul va aduce în dialog autoritatea județeană și factori de interes din domeniul ecoturismului și biodiversității pe tema Calea către un viitor mai sustenabil pentru Județul Sibiu.

“Apetitul pentru drumeție, hrană sănătoasă și un stil de viață echilibrat, dar și interesul pentru conservarea valorilor naturale sunt parte din soluțiile pe care le punem în aplicare la nivel local pentru tranziția către un viitor mai verde pentru Europa” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Printre vorbitorii la eveniment se numără Alexandra Stancu, responsabilă de comunicarea programului Anii Drumeției, Cristian Cismaru, co-fondatorul Asociației My Transilvania, Mircea Mărginean, biolog la Fauna & Flora International,  dar și Ionuț Martin – membru SKV implicat în organizarea la Sibiu a celui mai mare eveniment european de drumeție – EuroRando și Boric Micic, președintele ERA (Asociația Europeană a Drumeților), care va împărtăși impresiile despre județul Sibiu după conferința desfășurată aici la începutul lunii octombrie.

Evenimentul se desfășoară online, în limba engleză, și poate fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu pe data de 12 octombrie 2021, începând cu ora 11.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.