Moment istoric la Avrig – A început construcția primei creșe din oraș

498

Avrigul va avea prima creșă din oraș. Construcția a început deja, dar va dura până în vara lui 2023. Clădirea este ridicată de la zero, prin fonduri europene, dar și cu finanțare de la bugetul local.

Primăria Avrig a demarat proiectul de construire a unei creșe în oraș. Este vorba despre prima instituție de acest fel din oraș. Clădirea nou- nouță va fi dotată cu mobilier nou și modern, adaptat nevoilor micuților. Aceștia vor avea parte de îngrijire și educație timpurie.

constructie cresa 244623430 4478282542235399 2989026457644453826 n

„Axa 10, pe care noi am aplicat pentru a realiza acest proiect, nu este o axă care să ne fie favorabilă, deoarece cota de cofinanțare aferentă orașului Avrig este de peste 65%. Finanțarea eligibilă conform ghidului de finanțare este de numai 7700 euro/beneficiar, iar o construcție care să respecte toate standardele și care să fie dotată cu tot ce este nevoie nu poate fi realizată cu această sumă. Lucrările au început în urmă cu câteva săptămâni iar termenul de finalizare a lucrărilor este iulie, 2023”, a explicat primarul Adrian David.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.