raed arafat 1

Raed Arafat cere parlamentarilor să voteze proiectul de lege în care ar putea să introducă vaccinarea sau testarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, inclusiv pentru cadrele medicale. Acesta a declarat că: „Nu mai este timp de aşteptat”, a afirmat șeful DSU.

 

„Avem un procent semnificativ de la SMURD și de la serviciile de ambulanță care nu s-au vaccinat. Am stat de vorbă în anumite unități de pompieri tineri care nu s-au vaccinat și răspunsurile erau hilare, că ei nu vor mai face copii sănătoși dacă se vaccinează, că le va face rău la sănătate, că vor face nu știu ce boli după nu știu câte luni.

 

Nu avem vaccinare obligatorie în România. Este o discuție foarte clară la Ministerul Sănătății că trebuie prin lege să fie vaccinarea sau testarea obligatorie și noi am introdus în proiectul de lege, pe lângă cadrele medicale clasice, și cadrele IGSU și cadrele IGAP.

 

Din ce știu actul normativ nu este depus, dar nu știu sigur, cel mai bine știe domnul Cseke Attila. Apelul meu către parlamentari este să treacă această lege, nu se poate așa ceva. Nu venim cu obligativitatea vaccinării, dacă nu te vaccinezi, măcar te testezi, una din două.

 

Vaccinul e pe gratis, testul nu poate fi pe gratis. Dacă nici astăzi nu văd că au fost induși în eroare, cifrele sunt din ce în ce mai elocvente.

 

Din vaccinați, sub 2% s-au infectat. Din decesele care au loc, 93% sunt nevaccinați, iar vaccinații care din păcate decedează sunt la o vârstă înaintată și sunt toți cu comorbidități, cu excepția unuia, unde nu știm ce s-a întâmplat. Și dintre cei vaccinați, nu știm dacă nu sunt unii cu certificate false, cum a fost acel tânăr care a recunoscut.

 

Sincer, profesorii trebuie să fie și ei vaccinați sau testați, funcționarii publici la fel. Sunt țări care au luat-o spre obligativitate, noi nici nu vorbim de așa ceva, ci de vaccinat sau testat. Noi nu mergem pe această linie, propunerea legislativă este vaccinat sau testat periodic.

 

Parlamentul este cel care să scoată legea, trebuie obligatoriu să fie făcută chestiunea aceasta prin lege, nu se poate prin Ordonanță de Urgență. Asta este abordarea CCR”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

 

Întrebat când ar trebui să avem o lege în acest sens, șeful DSU a răspuns: „Este un răspuns clasic: Ieri. Nu mai este timp de aşteptat. Fie ei înţeleg că trebuie să meargă să se vaccineze, fie trebuie această lege că este obligatorie testarea”.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu