FOTO: Oraș-fantomă lăsat în paragină – Care este cauza abandonării metropolei de 200 de milioane de dolari

964

Burj Al Babas, situat la 200 de kilometri de Istanbul este un oraș-fantomă format din castele în stil Disneyland. A fost proiectat ca o așezare de lux cu 732 de vile cu trei etaje. Costul total a fost de 200 de milioane de dolari.

oras fantoma1

Toate proprietățile au fost proiectate într-un stil distinctiv, cu turele gotice, balcoane ample și ferestre mari. Dezvoltatorii Sarot Group, care se află în spatele proiectului, sperau că turiștii bogați din Golf se vor bate pentru ele și le vor achiziționa pe post de case de vacanță.

Pe lângă casele neobișnuite, Grupul Sarot a dorit, de asemenea, să construiască un complex cu un cinematograf, un centru comercial, un centru de sănătate, facilități sportive și diverse alte facilități.

Construcția a început în 2014, iar casele de lux au fost listate la prețuri cuprinse între 370.000 și 530.000 dolari, iar la început aproximativ jumătate din proprietăți au fost vândute în avans. De fapt, au fost încheiate contractele de vânzare-cumpărare, banii urmând să fie încasați eșalonat.

oras fantoma2

Echipa din spatele proiectului a declarat inițial că acesta va fi finalizat în aproximativ patru ani.

Dar până în 2018 vânzările au început să scadă, iar dezvoltatorii din spatele complexului au intrat în faliment înainte ca acesta să fie finalizat, ceea ce înseamnă că aproximativ 530 de case parțial construite sunt acum abandonate.

În 2018, Mehmet Emin Yerdelen, președintele Sarot Group, a declarat că proiectul s-a prăbușit din cauza oamenilor care nu au mai plătit casele cumpărate. El a mai spus că a înregistrat plăți restante de aproximativ 7,5 milioane de dolari și instanța a decis falimentul. „Vom face apel la hotărâre”, a spus el.

Atunci, el era încrezător că va continua proiectul „în 4-5 luni”, dar lucrurile nu au mers așa cum s-a așteptat.

Între timp, ciudatul oraș abandonat a devenit o atracție în sine, fiind vizitat de numeroși turiști care vor să-l vadă. Burj Al Babas la 200 de kilometri est de metropola Istanbul, scrie Digi24.

oras fantoma3

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.