foto: declarațiile la control - polițiștii au dat amenzi sibienilor fără mască și celor care n-au stat în carantină

Polițiștii sibieni au aplicat o serie de amenzi vineri seara, în special persoanelor care nu au respectat carantina și celor care nu au purtat masca de protecție.

YouTube video

“Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

foto: declarațiile la control - polițiștii au dat amenzi sibienilor fără mască și celor care n-au stat în carantină

În contextul noilor măsuri instituite la nivelul municipiului Sibiu, polițiștii au acționat cu precădere în scopul informării cetățenilor cu privire la regulile impuse referitoare la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

La nivelul județului Sibiu, în acțiunile de control au fost angrenați 80 de polițiști, fiind verificate 620 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 35 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 164 de mijloace de transport, din care 16 de mijloace de transport în comun.

foto: declarațiile la control - polițiștii au dat amenzi sibienilor fără mască și celor care n-au stat în carantină

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, dintre care 6 sancțiuni în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.
De asemenea, 4 persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 39, respectiv 51 de ani și o femeie în vârstă de 39 de ani, toți trei din Agnita, precum și o femeie în vârstă de 41 de ani, din Benești, toți reveniți din străinătate.

Ultima oră

Comentariul meu