zoo sibiu tigru

Tigrii, leii și jaguarii vor avea o casă nouă în cadrul Grădinii Zoologice din Sibiu. În timpul iernii, animalele vor locui într-un adăpost de vizitare. De asemenea, o altă noutate de la Zoo Sibiu este aceea că mai multe specii de animale și păsări populează arealul grădinii.

zoo sibiu cladire

La câțiva pași de aleea principală a Grădinii Zoologice, s-a ridicat o construcție nouă, minimalistă, decorată cu lemn, în stilul clădirilor noi și moderne de birouri. „Un sediu administrativ”, ai fi tentat să spui, dar realitatea îți smulge un zâmbet: e „biroul” tigrilor, al leilor și al jaguarilor, un adăpost de vizitare a animalelor și pe anotimpul rece, o investiție recepționată recent, in valoare de 1,8 milioane lei.
În zonă exterioară destinată leilor, construcția include un detaliu vizual care reproduce imagini din savană, dar are prevăzut și un tunel interior, lung de câțiva metri, care permite accesul felinelor din adăpost și până în zonele special amenajate de pe deal.
zoo sibiu bufnitazoo sibiuzoo sibiu maimutazoo sibiu lame
Dar acesta nu este singura noutate de la Grădina Zoologică din Sibiu: doi tigri, două bufnițe polare, doi porci spinoși, șase maimuțe capucin și un zimbru populează din această toamnă arealul Grădinii, devenită și loc de naștere pentru puii de ponei, lame, lemurieni, pavieni și capre veniți pe lume anul acesta, la Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns