profimedia 0605104939
Sursă Foto: mediafax.ro

După ce mii de italieni au ieșit în stradă să militeze împotriva obligativității Certificatului Verde, un grup de protestatari a încercat să treacă de forțele de ordine pentru a intra în biroului prim-ministrului Mario Draghi, din centrul Romei. Un alt grup de manifestanți a încercat să intre cu forța în sediul principalului sindicat din Italia, CGIL.

 

Manifestațiile au avut loc cu doar câteva zile înainte ca Italia să devină prima țară din Europa care își obligă toți angajații să prezinte Certificatul Verde, pentru a fi primiți la serviciu.

 

Pentru a dispersa mulțimea, în care se aflau și activiști neofasciști, poliția italiană a intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă.

[fvplayer id=”206″]

Criticii permisului sanitar susțin că impunerea acestuia la nivel național pentru toți angajații reprezintă o încălcare a libertății și este un mijloc prin care guvernul încearcă să forțeze oamenii să se vaccineze.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” url=”http://

<script>” /]

Conform noilor reglementări adoptate de autoritățile italiene, angajații care refuză să prezinte certificatul verde Covid la locul de muncă începând cu 15 octombrie vor avea activitatea suspendată. Pe timpul suspendării, ei nu vor primi salariu, dar nici nu pot fi dați afară.

 

Până la acest moment, 80% din populația eligibilă (peste 12 ani) a fost vaccinată anti-Covid cu schemă completă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu