Rectorii Universităților solicită Guvernului introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăți

1.437

Consiliul Național al Rectorilor Universităților a cerut Guvernului, în cadrul unei ședințe desfășurate la Brașov, introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăți.

 

O ședință de lucru a Consiliului Național al Rectorilor a avut loc la Universitatea Transilvania din Brașov. La întâlnire a participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Rectorii au adoptat o serie de măsuri care vizează creșterea performanței sistemului național de învățământ superior și cercetare științifică.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu a luat act de deciziile CNR.

„CNR solicită Guvernului/Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spațiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepția celor care au contraindicații medicale”, este una dintre hotărârile adoptate. Consiliul a mai cerut organizațiilor studențești sprijin pentru actualizarea periodică a situației studenților vaccinați din universități.

De asemenea, CNR solicită Guvernului și Parlamentului suplimentarea finanțării instituționale, având în vedere impactul creșterii salariului minim de la 1 ianuarie 2022 și creşterea prețurilor la utilități, dar și creșterea finanțării activității de cercetare.

Totodată, CNR a propus Ministerului Educației constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanțare a cercetării științifice universitare și a cerut transparentizarea tuturor datelor raportate de universități pe baza cărora se realizează finanțarea acestora.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.