VIDEO Antrenament dur între doi pui de zimbru

404

Doi pui de zimbru veniți pe lume în această primăvară a fost surprinși în timp ce se jucau pe un fond cinegetic administrat de Romsilva – Ocolul Silvic Teregova, Direcția Silvică Caraș Severin. 

 

„După cum se poate observa, zimbrilor din Armeniș le merge tare bine, un semn că, după aproape 6 ani de când a fost inițiat proiectul de repopulare cu zimbri a Carpaților de Sud-Vest, de către Rewilding Europe și WWF-România, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare”, au scris reprezentanții direcției silvice pe Facebook.

Aceștia precizează că silvicultorii români au reintrodus specia în țară în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna României, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

 

În Munții Țarcu, există în prezent cea mai mare populație de zimbri liberi, peste 100 la număr, care sunt cu atenție monitorizați de administratorii fondurilor cinegetice din zonă. Pe lângă zimbrii din Munții Țarcu care trăiesc în libertate, la Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 50 de zimbri în aceeași situație, dintre care 17 s-au născut deja în libertate.

Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.