control rutier
FOTO: arhivă

Polițiștii sibieni „au capturat” trei bărbați, weekendul trecut, și le-au întocmit dosare penale. Aceștia au fost depistați băuți la volan, iar unul dintre ei nu avea nici permis de conducere.

Unul dintre șoferi a fost prins în Cisnădie, vineri seara. Acesta avea o alcoolemie de 0,66 mg/l.

„La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 22,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Grigore Ionescu de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din orașul Cisnădie. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, încă un șofer a fost prins beat la volan. Acesta are 30 de ani și a fost depistat pe strada Principală din Micăsasa, în jurul orei 03:00. Polițiștii au constatat, în urma alcoolemiei, că șoferul avea o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Noaptea următoare, în „plasă” a picat un alt sibian. Acesta era beat și nu avea nici permis de conducere.

„La data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 05,30, polițiștii rutieri medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Carpați din municipiul Mediaș. Cu această ocazie, s-a constatat că la volanul autoturismului se află un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Bazna, care nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, spune Elena Welter.

De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns