Părintele Ioan Ică Senior a fost pomenit la şase luni de la trecerea în nefiinţă

452

Marele profesor de Teologie Dogmatică şi Simbolică, părintele Ioan Ică Senior, a fost pomenit sâmbătă, 9 octombrie, la şase luni de la trecerea sa la Domnul. Slujba de pomenire a fost oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

În sobor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, decanul şi prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda, respectiv pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, cadre didactice de la aceeaşi facultate, ucenici ai părintelui Ioan Ică Senior şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

După slujba de pomenire, IPS Mitropolit Laurenţiu a transmis familiei îndoliate condoleanţe şi gândurile de regret şi compasiune pentru pierderea unui mare teolog al Bisericii noastre, un preot cu o slujire îndelungată şi rodnică la Sfântul Altar şi un intelectual de marcă, model pentru generaţii de teologi şi tineri care au studiat la Sibiu şi la Cluj, unde a activat părintele profesor Ioan Ică Senior, considerat pe bună dreptate unul dintre cei mai buni dogmatişti ai teologiei româneşti.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.