pediatrie sibiu
foto: arhivă

Sute de persoane sunt internate în spitalele din județul Sibiu, fiind infectate cu coronavirus. Printre toți acești pacienți se numără și nouă copii, dintre care doi pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Din fericire, starea lor este stabilă și, potrivit medicilor „au o evoluție bună”.

Ziua de marți a venit cu noi vești proaste. Județul Sibiu a înregistrat un record în ceea ce privește numărul de cazuri noi de coronavirus, și anume 313. De asemenea, în toată țara au murit 442 de oameni, patru dintre ei fiind sibieni. (DETALII AICI)

La spitalele din județ, zilnic sunt internați pacienți noi, astfel că, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 375 persoane, dintre care 48 pe ATI. Situația este într-o continuă dinamică, iar cifrele se pot schimba de la o clipă la alta.

Doi copii pe ATI. Starea lor este favorabilă

Din sutele de persoane internate în spitale, nouă se află la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu. Doi dintre copilașii de aici sunt internați pe ATI, acolo unde se luptă să trăiască. Este vorba despre un băiat și o fetiță, de 7 luni și aproape 5 ani, din Brateiu, respectiv Saroș pe Târnave.

„Sugarul de șapte luni este stabil, are nevoie intermitent de oxigen, fără alte modificări în starea de sănătate. Fetița de 4 ani și 7 luni se află în ATI din cauza patologiei asociate și are evoluție bună”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, dr. Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns