Românii nu se vaccinează anti-COVID – Care este principala cauză

2.471

Românii nu se vaccinează anti-COVID-19. Principalele cauze sunt teama de reacţii adverse și lipsa informațiilor oficiale despre acest vaccin, transmite preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

„Principalele motive invocate încă sunt legate de ezitarea sau refuzul de vaccinare sunt teama de reacţii adverse, informaţii insuficiente – oamenii răspund la aceste chestionare că încă nu au suficiente informaţii ca să decidă dacă se vaccinează sau nu.

Alte persoane doresc să mai aştepte, deci încă nu sunt convinse de eficienţa, utilitatea şi de beneficiile vaccinului. Desigur, sunt persoane care în mod asumat nu doresc să se vaccineze. Practic, sunt împotriva ideii de vaccinare în general, a conceptului de vaccinare şi nu în particular faţă de COVID-19”, arată Valeriu Georghiţă.

El arată însă că numărul persoanelor care se vaccineză este în creştere.

„Probabil că vorbim despre acel segment populaţional care în perioada în care numărul de cazuri a scăzut foarte mult a amânat decizia de vaccinare. De asemenea, sunt cei ezitanţi, care în momentul de faţă au o altă percepţie a riscului de îmbolnăvire, teama de boală cu tot ce asociază boala şi complicaţiile ei pe termen lung. Acestea sunt motivele pentru care în general oamenii aleg să se vaccineze. Recomandarea noastră este foarte clară – în mod deosebit cei vulnerabili, cei la risc să meară să se vaccineze cât mai repede”, adaugă preşedintele CNCAV.

El arată că vaccinarea cu shemă completă reduce riscul de infectare cu aproximativ cinci ori la varianta Delta, iar riscul de deces este redus de peste 10 ori în cazul persoanelor vaccinate, scrie Mediafax.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.