scoala ion luca caragiale 4

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din municipiul Sibiu va suspenda activitatea față în față, la ciclul gimnazial. Timp de două săptămâni, toți elevii de la clasele 5-8 vor învăța în sistem online. Decizia a fost luată în Consiliul de Administrație al școlii, urmând să fie solicitată și aprobarea Inspectoratului Școlar Județean.

Din cauza numărului de cazuri de coronavirus din școală și a lipsei de resurse umane (peste 20 la sută din cadrele didactice sunt indisponibile si se află în concediu medical) de asemenea, precum si din pricina ratei incidenței cumulate la nivelul municipiului, Consiliul de Administrație al Școlii I. L. Caragiale a hotărât că situația impune suspendarea cursurilor față în față timp de două săptămâni, pentru elevii din ciclul gimnazial.

Practic, toți copiii de la ciclul gimnazial vor face „scoală online” timp de 14 zile, odată ce IȘJ Sibiu și DSP Sibiu vor da avizele necesare, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va adopta hotărârea.

Un rol important în luarea acestei decizii l-au avut și părinții elevilor care învață aici. În cursul zilei de luni, cu toții au primit un chestionar pe care au fost rugați să îl completeze.

CITEȘTE ȘI: Școala „Caragiale” din Sibiu, în impas – „Lăsăm părinții să decidă dacă intrăm în online”

„Am vorbit cu părinții, cu reprezentanții părinților, și le-am trimis un chestionar pentru a vedea ce își doresc. Am vrut să ne consultăm cu ei și să vedem pe care dintre cele trei variante vom merge. Așadar, avem trei scenarii. Fie continuăm așa cum am făcut și până acum, fizic, cu toate riscurile care sunt, fie suspendăm parțial clasele, fie suspendăm total activitatea fizică timp de două săptămâni”, a declarat, luni, directorul școlii pentru Ora de Sibiu.

Majoritatea părinților au fost de acord să fie suspendate cursurile pentru 14 zile. Mai mult de jumătate dintre părinții care au participat la chestionar spun că „ciclul gimnazial ar trebui să intre online pentru două săptămâni”. De asemenea, majoritatea dintre ei au motivat răspunsul spunând că „rata de infectare este de 8,5”, deci se impune suspendarea.

În următoarele zile autoritățile vor anunța dacă cererea școlii va fi aprobată și, dacă răspunsul este favorabil, din ce dată vor intra copiii în online.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns