metoda accidentul
FOTO arhivă

Două femei din Mediaș au fost înșelate prin metoda „accidentul”. Acestea au rămas fără aproape 8.000 de euro după ce un medic fals le-a sunat și le-a spus că rude apropiate ale acestora au suferit un accident și este nevoie de bani pentru a acoperi costurile operațiilor. Sibiencele au căzut în plasa individului. Polițiștii fac acum cercetări pentru a depista toate persoanele implicate în acest caz.

Polițiștii sibieni atrag atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. „Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!”, spun polițiștii sibieni.

În luna octombrie, la interval de doar câteva zile, două femei din Mediaș au fost contactate de un medic fals care le-a cerut sume mari de bani. Acesta le-a spus că rude apropiate au suferit un accident și e nevoie de bani pentru operații. Femeile au picat în plasa individului.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în ultima săptămână au fost înregistrate 2 astfel de fapte, ambele în municipiul Mediaș. Astfel, la data de 7 octombrie și 11 octombrie, două persoane de sex feminin din Mediaș, în vârstă de 70 și 82 de ani, au reclamat faptul că au fost victimele acestei metode de înșelăciune, sumele de bani puse la dispoziția falșilor „medici” fiind de 6.500 euro, respectiv 7.000 de lei. În ambele situații, în apelul telefonic efectuat, un bărbat a pretins că este medic iar fiul, respectiv nepoata victimei au suferit un accident rutier iar cheltuielile legate de intervenția chirurgicală de urgență trebuie suportate de către familie. Astfel, la imobilul femeii de 70 de ani s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat 6.500 de euro, iar femeia de 82 de ani a pus banii în cutia poștală de unde au fost ridicați de o persoană necunoscută”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Mediaș au deschis dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Polițiștii atrag atenția – „Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul”

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns