image 2020 08 27 24254492 41 sectie mari arsi spitalul bagdasar
www.hotnews.ro

Judeţul Sibiu are şase noi paturi de ATI Covid. Decizia a fost luată de Spitalul Judeţean Sibiu, iar paturile au fost montate în structura modulară a unităţii medicale. În acest moment în judeţul Sibiu sunt 34 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii Covid.

În lumina ORDINULUI COMANDANTULUI ACTIUNII NR. 9490/04.10.2021 privind instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 precum și în contextul creșterii numărului de cazuri grave și foarte grave de COVD-19, care necesită suport respirator, SCJU Sibiu a  făcut demersuri pentru creșterea numărului de paturi ATI din zona roșie a unității sanitare.

Ca urmare a acestora, numărul paturilor ATI Covid a fost suplimentat cu 6, ajungând la 34. Cele 6 noi paturi sunt localizate în structura Modulară I din cadrul spitalului (modularul mic). În acest context, Secția Chirurgie Plastică a fost relocată, cu caracter temporar, la etajul II al Pavilionului Chirurgical.

SCJU Sibiu mai dispune de 76 de paturi pentru pacienții Covid-19 în cadrul secțiilor, în urma unei suplimentări cu 4 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale.

Precizăm că evoluția numărului de cazuri este monitorizată cu atenție pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea gestionării situației epidemiologice.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns