Sibiul are încă şase paturi ATI pentru pacienţii Covid

394

Judeţul Sibiu are şase noi paturi de ATI Covid. Decizia a fost luată de Spitalul Judeţean Sibiu, iar paturile au fost montate în structura modulară a unităţii medicale. În acest moment în judeţul Sibiu sunt 34 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii Covid.

În lumina ORDINULUI COMANDANTULUI ACTIUNII NR. 9490/04.10.2021 privind instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 precum și în contextul creșterii numărului de cazuri grave și foarte grave de COVD-19, care necesită suport respirator, SCJU Sibiu a  făcut demersuri pentru creșterea numărului de paturi ATI din zona roșie a unității sanitare.

Ca urmare a acestora, numărul paturilor ATI Covid a fost suplimentat cu 6, ajungând la 34. Cele 6 noi paturi sunt localizate în structura Modulară I din cadrul spitalului (modularul mic). În acest context, Secția Chirurgie Plastică a fost relocată, cu caracter temporar, la etajul II al Pavilionului Chirurgical.

SCJU Sibiu mai dispune de 76 de paturi pentru pacienții Covid-19 în cadrul secțiilor, în urma unei suplimentări cu 4 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale.

Precizăm că evoluția numărului de cazuri este monitorizată cu atenție pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea gestionării situației epidemiologice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.