Cătălin Drulă anunță că poate fi semnat contractul de execuție al lotului patru din Autostrada Sibiu-Pitești

540

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a fost respinsă contestația depusă de o companie chineză împotriva câștigătorului desemnat pentru execuția tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, astfel că poate fi semnat, deja, contractul de către CNAIR.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația depusă de o companie chineză împotriva câștigătorului desemnat pentru execuția tronsonului 4 Tîgveni – Curtea de Argeș din Autostrada A1 Sibiu – Pitești, anunță, miercuri, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Dacă, până recent, în astfel de situații, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere era pusă în situația de a aștepta soluționarea eventualului apel la prima decizie, prin modificările la legislația pe achiziții publice adoptată în această vară, „este obligatorie semnarea contractului după prima decizie”, spune Drulă.

„Dacă cei din CNAIR își fac treaba, în următoarele zile ar trebui să semneze contractul de proiectare și execuție. Șicane juridice mai pot exista, așa că este esențial ca responsabilii din CNAIR și constructorul să se miște repede”, spune Cătălin Drulă.

Tronsonul 4 Tîgveni – Curtea de Argeș, din Autostrada Sibiu-Pitești, are o lungime de 10 kilometri, dar are lucrări complexe printre care: un tunel de 1,3 kilometri lângă Curtea de Argeș, un nod rutier la Tîgveni, 9 poduri și 3 pasaje.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.