Directorul DSP despre evoluția infectărilor la Sibiu – ”Vineri vom face o analiză de risc”

3.400

Municipiul Sibiu se apropie de o rată a incidenței de 10 la mia de locuitori, după spusele directorului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Lucian Blăguțiu. Vineri este posibil să se atingă această cifră, dar, chiar și așa, acesta spune că cel mai probabil nu se vor impune restricții suplimentare.

Lucian Blăguțiu spune că Sibiul se încadrează în limitele naționale în ceea ce privește rata de incidență, iar o carantinare nu se impune la acest moment. ”Vineri vom avea o nouă evaluare de risc și un nou calcul al incidenței, care probabil va fi în jur de 10 la mia de locuitori. Dar, această cifră trebuie coroborată cu numărul de locuitori, cu rata de vaccinare, unde suntem pe locul trei pe țară, cu faptul că oamenii respectă regulile, văd că poartă masca de protecție….și atunci toate astea duc spre ipoteza că nu este nevoie de o carantină totală. În plus de asta, s-au mai deschis fluxuri de vaccinare, deci numărul celor imunizați va crește. Spitalele fac față, au ce le trebuie, deci cel mai probabil vor rămâne în vigoare restricțiile de acum- carantina de noapte”, spune directorul DSP.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. R scrie

    Pai dacă spitalele fac față și totul e sub control, de ce sa mai fie vreo restricție ?! Hai sa mai facem un festival și un târg în piața mare !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.