iohannis 2

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă, Carmen Iohannis, au participat, duminică dimineața, la slujba organizată în Biserica Evanghelică din Piața Huet, odată cu finalizarea lucrărilor de renovare. Șeful statului a fost suprins, în aceeași dimineață, în centrul Sibiului, fără mască de protecție, deși în orașul de pe Cibin aceasta este obligatorie chiar și în spațiile deschise, dată fiind rata mare a incidenței cumulate. Până la această oră nu au fost luate măsurile legale care se impun, iar autoritățile locale se feresc să facă vreo precizare pe marginea acestui subiect. „Nu avem o poziție oficială deocamdată”, a spus prefectul Sibiului, Mircea Crețu, contactat de Ora de Sibiu.

Masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din municipiul Sibiu, odată ce rata de infectare a trecut de pragul de 6/1.000 locuitori. Practic, de sâmbătă, orice persoană era obligată să își acopere nasul și gura, în orice parte a orașului s-ar afla. Cu toate acestea, Klaus Iohannis și soția sa au fost surprinși duminică, în centrul Sibiului, fără mască de protecție. Exact în acea zi, rata incidenței cumulate la nivelul orașului atingea cifra de 8,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

VEZI AICI IMAGINI DE LA INAUGURAREA BISERICII

Au trecut câteva zile de la acest eveniment, însă autoritățile locale se feresc să facă vreo precizare pe marginea subiectului. Prefectura Sibiu, „vocea unică pe Covid”, este delegată să ofere informații în legătură cu nerespectarea normelor sanitare. Ora de Sibiu a luat legătura cu Mircea Crețu, Prefectul de Sibiu, care spune că, poate, zilele următoare, va avea o poziție oficială. 

„Nu avem o poziție oficiala deocamdată. S-ar putea în următoarele zile să avem. Dacă vom avea, vom transmite un comunicat”, a declarat Crețu.

La începutul lunii aprilie, un eveniment similar a avut loc în județul Sibiu. Raluca Turcan, ministrul Muncii, și Daniela Câmpean, președintele CJ Sibiu, au fost cuprinse fără mască de protecție, deși aceasta era obligatorie. La acel moment, poliția s-a sesizat din oficiu, ambele fiind amendate cu câte 500 de lei. DETALII AICI. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Prin Piața Mare trece destulă lume. Forte mulți fără masca ori cu masca sub bărbie. Politia locala se face ca nu vede.