Cinci directori din județul Sibiu nu pot susține examenul de titularizare – Sunt infectați cu covid 19

826

Vineri are loc proba scrisă a examenului pentru directorii de școli. La nivelul județului Sibiu s-au înscris 189 de candidați care își doresc un post de conducere la una din instituțiile de învățământ public din județ- școli, grădinițe, cluburi sportive sau palatul copiilor. Dint aceștia 5 nu se vor putea prezenta la examen pentru că se află în izolare, infectați fiind cu covid 19. Pentru aceste situații, ministrul Educației a anunțat că seva organiza o sesiune de examen specială.

Cei 5 candidați sibieni care nu vor putea susține vineri examenul sunt actualmente directori detașați la școli din Sibiu, Mediaș, Orlat, Cristian și Cisnădie. cu toții se află în izolare pentru că sunt infectați cu covid 19. La nivel național sunt 55 de astfel de cazuri. Pentru ei se va organiza o altă sesiune de examen peste două săptămâni.

„55 dinre ei sunt carantinați sau sunt infectați cu virusul Sars-Cov-2. Pentru aceștia am organizat o sesiune specială, la două săptămâni după sesiunea din 15 octombrie. Vor trebui să prezinte adeverințe, certificarea faptului că au fost infectați sau carantinați, izolați la domiciliu și nu s-au putut prezenta”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

„Subiectele vor fi relevante, vor fi 60% itemi care verifică abilitățile cognitive și de leadership, alți 20% vor verifica abilitățile manageriale și alți 20% vor verifica cunoașterea reglementărilor, prin situații aplicate, nu redarea unui text de lege”, a mai declarat ministrul.

La nivel național s-au înscris 9.111 candidați pentru 8.652 de posturi de director scoase la concurs. Concursul va continua în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie cu proba de interviu, care va fi organizată în premieră în prezența unor reprezentanți ai mediului socio-economic.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.