Dacian Cioloş: „Prezint un Guvern și dacă ajungem la un acord, și dacă nu”

346

Premierul desemnat Dacian Cioloș susține că USR va prezenta un Guvern în Parlament și dacă formațiunea va ajunge la un acord cu PNL și UDMR, și dacă nu. Comitetul Politic al USR, care va analiza programul și echipa de guveranre, se întrunește duminică.

Biroul Național al USR a discutat, miercuri seara, toate scenariile după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României.

În așteptarea deciziilor din cele două partide, Comitetul Politic al USR a fost convovat pentru duminică, de la ora 18:00, unde umerază să fie analizat și aprobat programul de guvernare și echipa guvernamentală.

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide. Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar și scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament și asta se va întâmpla și dacă ajungem la un acord, și dacă nu. În aceste condiții, Biroul Național al USR a decis să continue discuțiile cu foștii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare și propunerea unei liste de miniștri. Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Întâlnirea la care au participat miercuri Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor s-a încheiat fără ca liderii să fi ajuns la o concluzie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.