foto - cum arată cea mai înaltă femeie din lume, de peste 2,15 metri

Cea mai înaltă femeie din lume se află în Turcia. A fost înregistrată în Cartea Recordurilor. Înălțimea sa este de 215,16 centrimentri și este rezultatul unei afecțiuni medicale, transmite DPA/PA Media, citată de Agerpres.

foto - cum arată cea mai înaltă femeie din lume, de peste 2,15 metri

Statura atinsă de Rumeysa Gelgi este rezultatul unei afecţiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, determină o creştere accelerată.

„Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi”, a declarat tânăra de 24 de ani.

Este pentru a doua oară când Gelgi a reuşit să doboare un record mondial, după ce a fost declarată cea mai înaltă persoană adolescentă în viaţă în 2014. De atunci, ea a folosit această platformă pentru a susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare.

foto - cum arată cea mai înaltă femeie din lume, de peste 2,15 metri

În cea mai mare parte a timpului, ea foloseşte un scaun cu rotile, deşi poate merge cu ajutorul unui cadru.

„Este o onoare să îi urăm din nou bun venit Rumeysei în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîmblânzit şi mândria de a se face remarcată în mulţime reprezintă o inspiraţie”, a declarat Craig Glenday, redactor-şef la Guinness World Records.

„Categoria dedicată celei mai înalte femei în viaţă nu este una în care protagonistele se schimbă foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc lumii această veste”, a adăugat el.

Cel mai înalt bărbat din lume, Sultan Kosen, este din aceeaşi ţară, Turcia. El avea 251 centimetri înălţime când a fost măsurat, în 2018.

Cea mai înaltă femeie în viaţă a fost Zeng Jinlian, din China, cu o înălţime de 246,3 centimetri, măsurată înainte de a muri, în 1982, scrie DigiLife.

 

Ultima oră

Comentariul meu