sibiu centru coronavirus 20

USR PLUS Sibiu a formulat o scrisoare deschisă către membrii Consiliilor de Administrație din școlile și liceele din judet. Organizaţia este conştienţă că orice părinte luptă pentru sănătatea copilului lui şi face un apel către consiliile de administraţie din şcoli să conştienzizeze pericolul de infectare cu noul coronavirus. USR PLUS spune că ştie că niciun părinte nu îşi doreşte şcoala online, dar că şi astfel de cursuri sunt foarte bune, orele se pot recupera iar structura anului şcolar poate avea modificări.

Scrisoarea deschisă sună astfel: 

„Responsabilitatea e acum la voi

Stimați membri ai Consililor de Administrație din școlile și liceele sibiene,

Sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt în mâinile voastre. Dumneavoastră veți decide dacă unitatea va derula cursuri cu prezență fizică sau în sistem online, pentru că  această responsabilitate v-a fost atribuită.

Cunoaștem, din anul școlar trecut, modul de funcționare și, mai ales, neajunsurile cursurilor online. Știm că sunt familii care nu au curent electric, cu atât mai puțin internet și tablete, că mulți părinți au dificultăți, că nu-și permit să rămână acasă pentru a supraveghea copiii, dar și efectele calitative asupra procesului de învățământ, regresul educațional și slaba pregătire cu care se confruntă elevii. Niciun părinte nu-și dorește școala online, dar ORICE PĂRINTE luptă pentru siguranța și sănătatea copilului său. Materiile predate se recuperează, se fac ore remediale, se poate flexibiliza structura anului școlar, soluții există. Sănătatea copiilor noștri însă nu este subiect de negociere și cu niciun preț nu trebuie pusă în pericol.

Atunci când veți lua decizia modului în care continuă orele de curs la școală, Dumneavoastră analizați cu atenție, cântăriți și luați în considerare factorii obiectivi, cifrele și mai ales riscurile:

Varianta Delta a coronavirusului este mult mai agresivă și cu potențial de infectare exponențial.

Numărul de îmbolnăviri este dramatic, rata de pozitivare a testelor a atins cote de până la 80%. Spitalele sunt arhipline, nu mai există paturi pentru cazurile grave, la ATI.

În județul nostru se constată o explozie de cazuri, numai în municipiul Sibiu au fost înregistrate peste 600 azi. Ce este însă cel mai îngrijorător este numărul de cazuri la copii.Peste 500 de copii din județ sunt confirmați pozitiv, dar și 143 de profesori în ultimele zile.

Rata de vaccinare rămâne insuficientă, profesorii sunt imunizați în prea mică măsură, iar copiii peste 12 ani vaccinați reprezintă cel mai mic procent, din cauza reticenței părinților. Cu toate măsurile de prevenție și supravegheree, copiii tot sunt supuși riscurilor de infectare, în mijloacele de transport, în colectivitate. Chiar dacă nu dezvoltă toți forme grave, pericolul pentru sănătatea lor și sechelele post-covid nu trebuie neglijate.

Atunci când veți convoca ședințele pentru a decide dacă elevii continuă cursurile fizic sau online, cântăriți obiectiv toate aspectele: numărul de cazuri din localitate, focarele, cazurile din colectivitatea proprie, rata de vaccinare a personalului școlar, posibilitatea de testare și, nu în ultimul rând, numărul de elevi vaccinați din școală.

Luați aceste decizii cu responsabilitate, cu prudență, fără prejudecăți, ci doar cu grijă pentru copiii noștri.”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. In ce tara din UE – aceasta responsabilitate a fost pasata directorilor de scoli ? Daca vor decide sa treaca in online-nu va fi bine, daca vor decide sa nu treaca in online si va creste numarul de imbolnaviri din scoala, iar nu va fi bine. Decizia ar trebui sa apartina DSP.