Curge cu amenzi și sancțiuni – Trei sibieni ”arși” la buzunare pentru că nu au stat în carantină

1.605

Controalele efectuate de polițiști și jandarmi în ceea ce privește respectarea interdicțiilor și măsurilor de carantină și izolare, au adus și amenzi în weekend. Astfel o femeie din Agnita, și încă doi bărbați și Sebeșu de Jos și Sibiu, au luat amendă pentru nerespectarea acestor măsuri. În total s-au dat sancțiuni de 13.000 de lei.

La nivelul județului Sibiu, în acțiunile de control au fost angrenați 93 de polițiști, fiind verificate 955 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 72 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 252 de mijloace de transport, din care 10 mijloace de transport în comun.
În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, dintre care 8 sancțiuni în valoare de 500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.
O femeie în vârstă de 30 de ani și un bărbat în vârstă de 32 de ani, ambii din orașul Agnita, au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare după ce au fost depistați încălcând măsura carantinei.
De asemenea, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitatea Sebeșu de Jos și un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Buzd, au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare pentru nerespectarea măsurii izolării.

Jandarmii au împărțit amenzi și avertismente
În perioada 16-17 octombrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de informare și verificare a respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, în zonele aglomerate de pe raza județului. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de informare în stațiunile Păltiniș și Bâlea.
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au aplicat 34 de avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 8500 de lei pentru nerespectarea măsurilor /interdicțiilor dispuse în această perioadă.
Ieri, un bărbat din județul Sibiu, în vârstă de 54 de ani, a fost sancționat pentru nerespectarea măsurii izolării, iar în acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, cercetările fiind continuate de polițiștii sibieni. foto – arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.